Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, στα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους, η παθούσα δέχτηκε μήνυμα σε διαδικτυακή εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων από αριθμό τηλεφώνου και όνομα χρήστη που παρέπεμπε σε οικονομική Υπηρεσία, βάσει του οποίου και μετά από στιχομυθία που είχε, πείστηκε ότι θα λάμβανε δάνειο 10.000 ευρώ.
Κατόπιν τούτου, στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου, κατέβαλε τμηματικά σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που της υποδείχθηκαν, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.634 ευρώ.
Επιπλέον, περί τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η παθούσα εντόπισε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με όνομα χρήστη που και πάλι παρέπεμπε σε χρηματοδοτικό θέμα και, μετά από συνομιλία μέσω άλλης διαδικτυακής εφαρμογής αποστολής άμεσων μηνυμάτων, πείστηκε ότι θα της επιστραφούν τα χρήματα που κατέθεσε στους προαναφερόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, μεταφέροντας το χρηματικό ποσό των 465 ευρώ σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό που της υποδείχθηκε.