Συνελήφθη, σήμερα (08-10-2020) το μεσημέρι σε περιοχή του νομού Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένα άτομο, κατηγορούμενο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντος, σε αποθηκευτικό χώρο του περιβόλου της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    ένας κατάλληλα διασκευασμένος χάλκινος λέβητας (καζάνι) αποστακτικού μηχανήματος, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια κατοχής και
•    μία δεξαμενή με -60- λίτρα αποστάγματος χύμα τσίπουρου, χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία νόμιμης προέλευσης της περιέχουσας ποσότητας, καθώς και άλλα φορολογικά στοιχεία.
Επιπρόσθετα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε ο δράστης χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.