Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο 31χρονος Αλβανός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και συνελήφθη σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στην Αγριά με 1,5 κιλό κάνναβης τον Ιούλιο του 2018.
Ο 31χρονος, όπως και άλλοι 22 κατηγορούμενοι, που προέκυψε ότι είχαν εμπλοκή στη υπόθεση με διάφορους τρόπους, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη στη συμμορία και κατοχή.
Απολογούμενοι στο δικαστήριο αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες κατηγορίες και για να δικαιολογηθούν είπαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Ο 31χρονος ισχυρίστηκε επιπλέον ότι έδινε τα ναρκωτικά σε φίλους του και ότι σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούσε με στόχο τον προσπορισμό κέρδους.
Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση.
Μετά την αστυνομική επιχείρηση στις 27 Ιουλίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημέρωνε για τη σύλληψη τριών ατόμων μελών της οργάνωσης ηλικίας 19 έως 31 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, είχε διακριβωθεί η εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων, ηλικίας από 27 έως 29 ετών ως μέλη της οργάνωσης και στη συνέχεια άλλων 17 ατόμων.
Στην κατοχή των δραστών, σε νομότυπες έρευνες σε οικίες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς και σε ελέγχους σε οχήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:
    1.439,13 γραμμάρια κάνναβης
    δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές
    τρία φιαλίδια και φάκελος με αναβολικά – στεροειδή φάρμακα
    δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
    το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ
    είκοσι πέντε κάρτες sim
    εννέα κινητά τηλέφωνα.
Με την παραπομπή τους στον ανακριτή Βόλου οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ (Ταχυδρόμος)