Τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες 26,29 και 46 ετών ως παίκτες και μια γυναίκα 76 ετών ως ιδιοκτήτρια του χώρου, συνελήφθησαν στις 8.30 περίπου χθες βράδυ στον Αλμυρό, καθώς είχαν μετατρέψει ενοικιαζόμενο χώρο σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όλους, παράλληλα για τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό, αλλά και στον αντικαπνιστικό νόμο.
Συνελήφθησαν, χθες (28-12-2021) το βράδυ στον Αλμυρό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερις Έλληνες, μια 76χρονη γυναίκα και τέσσερις άνδρες 29, 26 και 46 χρονών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, διενήργησαν έλεγχο σε ενοικιαζόμενο από τη συλληφθείσα κλειστό χώρο, τον οποίο είχε μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη, χωρίς άδεια λειτουργίας.
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες διενεργούσαν χαρτοπαίγνιο σε αυτοσχέδιο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, χρησιμοποιώντας χρήματα και μάρκες που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
• το τραπέζι,
• 15 τράπουλες,
• 2 βαλιτσάκια με 790 μάρκες,
• 14 αυτοσχέδια σημειώματα με αναγραφόμενα τυχερά παίγνια και συνθηματικούς κωδικούς και
• το συνολικό χρηματικό ποσό των 660 ευρώ.
Επίσης, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ύψους 1200 €, στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού και σε δύο παίκτες που κάπνιζαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

magnesianews.gr