Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (άνω των τεσσάρων τόνων κατεργασμένης κάνναβης) εντός εμπορευματοκιβωτίου με προορισμό τη Σλοβακία, προχώρησαν στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις συναρμόδιες Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών της χώρας.

Συγκεκριμένα, μετά και από διεθνή συνεργασία με Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών ξένων χωρών, εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά με ποσότητα 4 τόνων και 387 κιλών κατεργασμένης κάνναβης.

Όπως επισημαίνεται, από το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA), που εδρεύει στην πρεσβεία των Αθηνών, περιήλθε πληροφορία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και στις συναρμόδιες Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Δ.Ν/Δ.Α.Α) και του Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ), σύμφωνα με την οποία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να διακινηθεί δια της θαλασσίας οδού, από χώρα της Μέσης Ανατολής προς χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, διερχόμενη δια μέσου της Ελληνικής Επικράτειας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν αναλυτικής διασταύρωσης στοιχείων και εξακριβώσεων, εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο τρία τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes, το οποίο αφίχθηκε στον Πειραιά στις 14 Απριλίου από τον Λίβανο, υπό καθεστώς διαμετακόμισης, και επρόκειτο να αναχωρήσει την 20η Απριλίου, μέσω τρένου διερχόμενου από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε και διενεργήθηκε έλεγχος αυτού και του φορτίου του. Όπως προέκυψε υπήρχε, μεταξύ άλλων μηχανημάτων, και μία σιδερένια δεξαμενή, εντός της οποίας είχε κατασκευαστεί κρυφός αποθηκευτικός χώρος. Μετά από επισταμένη έρευνα, ανακαλύφθηκε ανθρωποθυρίδα στην οροφή της δεξαμενής, μετά τη διάνοιξη της οποίας αποκτήθηκε πρόσβαση στον κατασκευασθέντα αποθηκευτικό χώρο. Εντός αυτού διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που ανακτήθηκε και κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε ύψος 33 εκατ. ευρώ.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ