Ποσότητα – μαμούθ άνω των 300 κιλών καθαρής κοκαΐνης κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προβαίνοντας παράλληλα και στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., θεωρούνται ηγετικά στελέχη οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.
Εκ των τριών συλληφθέντων ο ένας (35 ετών) είναι Έλληνας γεννημένος στην Αλβανία, ενώ, όσον αφορά τους άλλους δύο, πρόκειται για έναν 37χρονο Αλβανό και έναν 35χρονο Κροάτη. Επιπλέον, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένας υπήκοος Κροατίας.
Πώς έγινε η σύλληψη
Οι δύο πρώτοι φέρονται να είχαν κεντρικότερο ρόλο στο κύκλωμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, όπου τους περίμεναν οι δύο Κροάτες, έχοντας ήδη παραλάβει το φορτίο με τα ναρκωτικά, με κοντέιντερ το οποίο εκτιμάται ότι αφίχθη από τη Λατινική Αμερική.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις εκ των τεσσάρων δραστών επ’ αυτοφώρω, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συναλλαγής, έξω από σπίτι που είχαν νοικιάσει οι δύο Κροάτες μέσω Airbnb στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τριπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Γιάννης Σουλιώτης (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)