Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας Πλημμελειοδικών τέσσερα άτομα, που είχαν μετατρέψει προχθές ισόγειο ενοικιαζόμενο χώρο στον Αλμυρό σε χαρτοπαικτική λέσχη.
Η κατηγορία που τους βαρύνει αφορά παραβίαση βασιλικού διατάγματος του 1947 περί χαρτοπαιξίας.
Πρόκειται για τρεις άνδρες 26, 29 και 46 ετών ως παίκτες και μια γυναίκα 76 ετών ως ιδιοκτήτρια του χώρου, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στις 8.30 περίπου προχθές το βράδυ στον Αλμυρό, καθώς είχαν μετατρέψει ενοικιαζόμενο χώρο σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όλους για τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό, αλλά και στον αντικαπνιστικό νόμο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιχνιδιών, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Αλμυρού, διενήργησαν έλεγχο σε ενοικιαζόμενο από τη συλληφθείσα κλειστό χώρο, τον οποίο είχε μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη, χωρίς άδεια λειτουργίας. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες παίζανε χαρτιά («Θανάσης») σε αυτοσχέδιο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, χρησιμοποιώντας χρήματα και μάρκες που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.
Συνολικά κατασχέθηκαν το τραπέζι, 15 τράπουλες, δύο βαλιτσάκια με 790 μάρκες, 14 αυτοσχέδια σημειώματα με αναγραφόμενα τυχερά παίγνια και συνθηματικούς κωδικούς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 660 ευρώ.
Επίσης, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ύψους 1.200 €, στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού και σε δύο παίκτες που κάπνιζαν. Σημειώνεται πως η 76χρονη γυναίκα έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

e-thessalia.gr