«Συγγνώμη» ζήτησε χθες για τις πράξεις του το ζευγάρι, 21 χρόνων η γυναίκα και 19 ο άνδρας, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στον Βόλο.
Σε δέκα μέρες από κοινού με άλλους δράστες που αναζητούνται χτύπησε σε 15 επιχειρήσεις στην πόλη, καταφέρνοντας να κλέψει τελικά τις 11.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι παρουσιάστηκε μετανιωμένο για τις πράξεις του. Στον ανακριτή Βόλου ήταν φοβισμένο και σαστισμένο.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερο με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κλοπές για τις οποίες βαρύνεται αφορούν στην περίοδο από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Στο στόχαστρό του είχαν μπει κυρίως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τροφίμων, ενώ η δράση του επεκτάθηκε και σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, στο οποίο εισήλθε από παράθυρο που παραβίασε και έκλεψε χρήματα και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τους υπόλοιπους δράστες.
Η ομάδα των διαρρηκτών λειτουργούσε με μεθοδικό τρόπο και ποτέ όλοι μαζί, πιθανότατα για μη δίνει στόχο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με δύο συνεργούς τους και με τη συμμετοχή, κατά περίπτωση, πέμπτης συνεργού τους, ενεργώντας κάθε φορά με ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιανουαρίου έως προχθές Τετάρτη, είχαν «ρημάξει» κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιχειρήσεις όπως καφενείο, κρεοπωλείο και μανάβικο αλλά και επαγγελματικοί χώροι, όπως ένα φωτογραφείο και ένα κτηνιατρείο, ήταν μεταξύ των στόχων που «χτύπησαν» αφαιρώντας συνολικά το ποσό των 1.440 ευρώ, καθώς επίσης διάφορα τρόφιμα και ποτά.

taxydromos.gr