Συμμορία διαρρηκτών αποτελούμενη από πέντε νεαρούς οι οποίοι ενέχονται σε τουλάχιστον 16 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, αυτοκίνητα και αποθήκες πολυκατοικιών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, πέντε Έλληνες ηλικίας 25, 26, 23, 27 και 22 ετών, μαζί με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Νοεμβρίου 2018 έως τέλη Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε δεκαέξι διαρρήξεις (οικιών, οχημάτων, αποθηκών πολυκατοικιών), αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.430 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα κ.α..
Κατά τη διάρκεια ερευνών σε οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές Δενδροποτάμου, Ευκαρπίας, Διαβατών, Ευόσμου και Νικόπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, μία απομίμηση πιστολιού καθώς και μικροποσότητες κάνναβης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

naftemporiki.gr