Ένας 51χρονος και ένας 58χρονος συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 13/12) στην Καρδίτσα σύμφωνα με το KarditsaLive.Net ως μελη εγκληματικής οργάνωσης που αποτελούνταν συνολικά από 22 άτομα και η οποία δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ναρκωτικών ουσιών στη βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λαγκαδά και Καρδίτσας, συνελήφθησαν 17 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, ηλικίας από 20 έως 58 χρονών.
Πρόκειται για 14 άνδρες, μία γυναίκα και δύο άνδρες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα τρεις δράστες εκ των οποίων οι δύο ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και δύο αλλοδαποί, που είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική ομάδα.
Τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες. Τα αρχηγικά μέλη φρόντιζαν για την προμήθεια των ναρκωτικών, την ασφαλή μεταφορά τους και την περαιτέρω διάθεση τους στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες.
Όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, το κύκλωμα είχε οργανώσει στα τέλη Νοεμβρίου την εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνούσε τα 49 κιλά. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τη στιγμή που τα μεταφόρτωναν δύο από τους παραπάνω ημεδαπούς που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
περισσότερα από 3 κιλά κάνναβη,
μικροποσότητες κοκαΐνης,
1 πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια των 9 χιλιοστών,
6 ζυγαριές ακριβείας,
πάνω από 4.500 ευρώ,
4 οχήματα,
36 κινητά τηλέφωνα και
1 ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

KarditsaLive.Net