Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά από χώρες της Νότιας Αμερικής και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.
Για την αποδόμηση του κυκλώματος οργανώθηκε χθες, 8 Ιανουαρίου, εκτεταμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί ποσότητες acai (αποξηραμένο φρούτο-superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους περίπου 36 κιλών.
Η σπείρα εμπότιζε το acai με κοκαΐνη και έστελναν με δέματα με αερομεταφορές. Κατασχέθηκαν 43 συσκευασίες, με μεικτό βάρος 36 κιλά (περίπου 15-18 κιλά καθαρής κοκαΐνης), ποσότητα αξίας 500.000 ευρώ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο χημικός-«μάγειρας» (αυτός που εμπότιζε τις ποσότητες acai), ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας στη Βραζιλία που φέρεται να είχε επαφή με τα καρτέλ.
Η σπείρα πριν από 6 μήνες επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εισάγει στη χώρα μας ρούχα(!) εμποτισμένα με κοκαΐνη, ενώ πριν από 8 μήνες επιχείρηση εισαγωγής κοντέινερ με μεγαλύτερη ποσόστητα αναβλήθηκε γιατί συνελήφθη στη συνελήφθη στη Γερμανία ο Αλβανός αρχηγός του κυλώματος και χρηματοδότης.

iefimerida.gr