Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 29 και 20 ετών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, άνδρα, για απάτη που διαπράχθηκε την 25-09-2021.
Ειδικότερα, 51χρονος κι ο 19χρονος γιος του ανήρτησαν, σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης δικύκλου έναντι του χρηματικού ποσού των -750- ευρώ, για την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους άγνωστος άνδρας, εμφανιζόμενος ως αγοραστής.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία, υπό το πρόσχημα της άμεσης πίστωσης του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, έπεισε τους παθόντες και γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτοποίησης δύο τραπεζικών καρτών, τους προσωπικούς κωδικούς ασφάλειας, καθώς και τους κωδικούς που απεστάλησαν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – τράπεζες.
Κατόπιν των ανωτέρω, όπως διαπίστωσαν, πραγματοποιήθηκαν μεταφορές χρηματικών ποσών 3.000 και 950 ευρώ, αντίστοιχα, σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο γυναικών.
Επιπλέον, από λογαριασμό του 51χρονου, πραγματοποιήθηκε, δια της αναλήψεως χρημάτων χωρίς κάρτα, ανάληψη του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.