Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο πενθήμερο στο Βόλο.
Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, χθες το βράδυ στο Βόλο, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας 20 χρονών και μία 17χρονη, για το αδίκημα της ληστείας, ενώ επιπλέον σήμερα (31-03-2022) το μεσημέρι συνελήφθη και ο τρίτος δράστης 20χρονών, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Βόλου, για το ίδιο αδίκημα.
Σύμφωνα με την οι δύο άνδρες, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 26-03-2022 και 29-03-2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, παραβίασαν τις πόρτες των οικιών ηλικιωμένων, άνδρα 90 χρονών και γυναίκας 89 χρονών, αντίστοιχα, και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, ακινητοποίησαν τους παθόντες, ασκώντας λεκτική και σωματική βία. Ακολούθως, αφαίρεσαν, στην πρώτη περίπτωση, δύο μπουφάν που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 100 € και στη δεύτερη περίπτωση, ένα πορτοφόλι που δεν περιείχε χρήματα.
Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η 17χρονη είχε το ρόλο της τσιλιαδόρου, αναμένοντας εξωτερικά των σπιτιών.
Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός και η ημεδαπή τυγχάνουν δύο από τους τέσσερις συνολικά δράστες της ληστείας σε βάρος 86χρονης που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στην Ανάβρα.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

magnesianews.gr