Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού στον 36χρονο και στην 50χρονη μητέρα του, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν προχθές στη Σκιάθο.
Το πρωί της Πέμπτης, αστυνομικοί του ΑΤ Σκιάθου έκαναν έλεγχο σε σπίτι σο νησί, όπου βρισκόταν η 50χρονη και βρήκαν ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) συνολικού βάρους 759,2 γρ. περίπου μέσα σε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» συνολικού βάρους 52 γρ. περίπου, δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 17 εκ., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 2.000 €, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο ρολόγια χειρός μάρκας ROLEX και SEIZMONT.
Στη συνέχεια, το μεσημέρι εντόπισαν τον 36χρονο σε κατάστημα στην οδό Παπαδιαμάντη. Άμεσα, όταν εκείνος βγήκε από το κατάστημα για να φύγει, περικύκλωσαν με τα οχήματά τους το αυτοκίνητο προκειμένου να μη διαφύγει και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος που διακινούν ναρκωτικές ουσίες καθώς, επίσης, φέρεται να έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Επιπλέον, οι δύο συλληφθέντες φέρεται να μην είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.
Χθες οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Βόλο όπου ο εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε κακουργηματική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού ενώ πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.
Ωστόσο, ελεύθεροι αφέθηκαν οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν προχθές στη Σκιάθο. Αρχικά συνελήφθη ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων-κατοχή, διότι σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, βρέθηκε ένας μεταλλικός σουγιάς μήκους 21 cm και με λάμα 9,5 cm.
Στη συνέχεια συνελήφθη ένας 32χρονος, επίσης αλβανικής καταγωγής, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών-κατοχή, διότι σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, βρέθηκαν 23 ναρκωτικά δισκία XANAX.
Η εισαγγελία Βόλου τους άφησε ελεύθερους και θα τους παραπέμψει σε ρητή δικάσιμο.

magnesianews.gr