Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες 40χρονος Βολιώτης, ο οποίος επιτέθηκε, προκειμένου να γρονθοκοπήσει τον πατέρα του, διότι δεν του έδινε χρήματα.
Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε προχθές τον βράδυ, με τον 40χρονο να απειλεί τον πατέρα του πως αν δεν του δώσει χρήματα θα τον σκοτώσει.
Το θύμα αρνήθηκε με αποτέλεσμα ο γιος του να του επιτεθεί για να τον γρονθοκοπήσει.
Ευτυχώς όταν λογομαχούσαν ο πατέρας του ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και ο γιος εκτός και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Την «πλήρωσε» τελικά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου που έσπασε.
Ο 40χρονος συνελήφθη μετά από μήνυση σε βάρος του και χθες καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 9 μηνών με αναστολή, για ενδοοικογενειακή απειλή, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.
Ο πατέρας του 40χρονου αδυνατεί πλέον να συντηρήσει τον γιό του. «Από 15 χρόνων τον συντηρώ, δεν αντέχω άλλο» φέρεται να επισήμανε στο δικαστήριο, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ο γιος του είναι χρήστης ναρκωτικών και παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης.
Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, ζήτησε συγνώμη από τον πατέρα του, υποστήριξε ότι έχει καιρό να κάνει χρήση ναρκωτικών και εξέφρασε την πρόθεση να αναζητήσει στέγη σε άλλο σπίτι μακριά από τον πατέρα του. «Δεν έχω εξάρτηση πλέον από τα ναρκωτικά. Επρεπε να έχω φύγει εδώ και χρόνια. Θα το κάνω τώρα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να κάνω τη ζωή μου», τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο 40χρονος δήλωσε ακόμη ότι κάνει περιστασιακές δουλειές και ότι αυτό θα τον βοηθήσει να εξασφαλίσει ένα εισόδημα για να μπορεί να ζήσει μόνος του.

Βάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)