Ιδιαίτερα προσεκτικοί και δύσπιστοι πρέπει να είναι οι πολίτες όταν πρόκειται να αγοράσουν κάποια προϊόντα μέσω του διαδικτύου, αφού είναι δεκάδες οι περιπτώσεις απάτης.
Μια απάτη που συνέβη στις αρχές του 2020 έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια απάτη σε βάρος Βολιώτη που έδωσε 11.000€ για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, που βέβαια ούτε αγόρασε αλλά ούτε και επέστρεψαν ποτέ τα χρήματά του στον λογαριασμό.
Ο υποτιθέμενος πωλητής από την νότια Ελλάδα, είχε απίστευτο θράσος καθώς και ο  άγνωστος συνεργός του, που όχι μόνο έπεισαν τον Βολιώτη, που είδε σε αγγελία ότι πωλούνταν αυτοκίνητο αντί 7.000 € να τους στείλει 11.000 €, αλλά και τον λογιστή του, από τον οποίο απέσπασαν 700 €.
Μετά από έρευνα των αρχών εντοπίστηκε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού ένας Έλληνας 55-60 χρονών από τη νότια Ελλάδα, ο οποίος κατέθεσε ότι τον πλησίασε ένας άγνωστος ρομά και ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, πήρε τα χρήματα και από τότε δεν τον ξαναείδε.
Προφανώς, η πειθώ των δραστών εξασφάλισε την συναίνεσή του και έτσι  έγιναν έξι τηλεφωνήματα σε δύο διαφορετικά άτομα σε μια ημέρα και οι απατεώνες κατάφεραν να τους αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από όσα κόστιζε το αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι πωλούσαν.
Το περιστατικό ξεκίνησε ότι ο εξαπατημένος Βολιώτης είδε μια αγγελία στο διαδίκτυο ότι πωλούνταν αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, έναντι 7.000 € και συμφωνήθηκε να του αποσταλεί δίνοντας προκαταβολή 600 €.
Κατέθεσε τα χρήματα της προκαταβολής, αλλά μισή ώρα αργότερα του τηλεφώνησε ο άγνωστος και του ζήτησε άλλα 1500 € για μια άλλη διαδικασία που έπρεπε να γίνει. Το θύμα ανταποκρίθηκε ξανά, ενώ ακολούθησε νέο τηλεφώνημα όπου ο άγνωστος δράστης του έδωσε στο τηλέφωνο τον άλλο απατεώνα που υποτίθεται ότι ήταν λογιστής και του ζήτησε ποσό 3000 € ακόμη για την υπεραξία του οχήματος.
Μετά από ώρα, ο υποψήφιος αγοραστής δέχτηκε και νέο τηλεφώνημα με τον απατεώνα να του ζητάει ακόμη 3000 €. Ο Βολιώτης του απάντησε ότι δεν έχει άλλα χρήματα να στείλει, αλλά ο απατεώνας τον καθησύχασε, λέγοντας του ότι επειδή ήταν διαδικαστικό το θέμα και έπρεπε να φαίνεται η κατάθεση, θα του έστελνε ο ίδιος 3000 € από δικά του χρήματα και θα του τα επέστρεφε αργότερα. Τελικά ο απατεώνας του έστειλε πλαστό καταθετήριο ότι του είχε στείλει 3.000 € και ο Βολιώτης βλέποντάς το, το κάλυψε με δικά του χρήματα!
Ωστόσο ο απατεώνας δεν σταμάτησε εκεί, ενόχλησε ξανά τον υποψήφιο αγοραστή, που του έστειλε άλλες 3.000 € και στη συνέχεια, καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για «κελεπούρι», του τηλεφώνησε ξανά, έδωσε τον «λογιστή» να του μιλήσει, εκείνος δεν καταλάβαινε τους όρους και τον παρέπεμψε στον δικό του λογιστή.
Οι δύο απατεώνες τηλεφώνησαν στον λογιστή του υποψήφιου αγοραστή και τον έπεισαν να τους καταθέσει 700 €! Μάλιστα μετά από λίγη ώρα του τηλεφώνησαν ξανά για να ζητήσουν και άλλα χρήματα, οπότε έγινε αντιληπτή η απάτη.
Στις προσπάθειες του υποψήφιου αγοραστή του αυτοκινήτου και του λογιστή, να επικοινωνήσουν μαζί τους, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου ήταν πλέον ανενεργός, όπως και η αγγελία πώλησης του αυτοκινήτου, για να ακολουθήσει καταγγελία στην Αστυνομία.

ertnews.gr