Στις 43 ανήλθαν οι συλλήψεις στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών των τοπικών Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Στόχος ήταν η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε χώρους του ΑΠΘ, η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Οι συλληφθέντες ως μέλη της οργάνωσης είναι αλλοδαποί, ηλικίας από 18 έως 40 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως χασίς, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του ΑΠΘ. Αυτές διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών, που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον «ομαδάρχη» της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.
Σε έρευνες σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 σπίτια οικίες και τέσσερα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17 κιλά χασίς, σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένου χασίς («σοκολάτας»), πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πάνω από 14.000 ευρώ, πιστόλι, περίστροφο, σπαθί και δύο μαχαίρια.
Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών.
Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άλλα επτά άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:
    26χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα χασίς, έτοιμα για διακίνηση,
    δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν δύο δέματα χασίς που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών χαπιών.
Τέλος, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική Επικράτεια, γι' αυτό και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

naftemporiki.gr