Για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα, συνελήφθη το πρωί στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Τύριας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης κι ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στην περιοχή των Μελιγγών Ιωαννίνων, ο 22χρονος το εγκατέλειψε κι επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη.
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών 66 ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς, συνολικού βάρους 122 κιλών και 150 γραμμαρίων.
Πέρα από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, 45 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν ότι σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και πως το εν λόγω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είχε μισθώσει άλλος 22χρονος αλλοδαπός, που αναζητείται.
Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

naftemporiki.gr