Κάλεσμα προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην Πανθεσσαλική Σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων την προσεχή Δευτέρα (20/1, 18.00) απηύθυναν στην κοινή συνέντευξη τύπου των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα πρώτα μηνύματα προς την Κυβέρνηση θα δοθούν από τους αγρότες με τα τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο.
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε πως πρέπει να όλοι να συμμετέχουν για να παρθούν αποφάσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εμείς πιστεύουμε στο συλλογικό αγώνα και στη δράση και μόνο έτσι είχαμε θετικά αποτελέσματα και πήραμε ανάσες γλιτώνοντας τα χειρότερα».
Ενώ συνέχισε απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, «Δεν μας βγάζουν κόμματα έξω, ούτε είμαστε υποκινούμενοι. Στον αγώνα και στους δρόμους μας βγάζουν έξω τα προβλήματά μας που είναι επιβίωσης. Είναι έκθετος σε πολλά θέματα, όπως στο πετρέλαιο όπου ο κ. Μητσοτάκης έκανε δεσμεύσεις πριν από λίγους μήνες δίπλα στη πλατεία.
Οι αγρότες πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους και με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας, δήλωσε ότι: «Ο κάθε αγρότης πρέπει να πάρει την προσωπική του ευθύνη. Η τρομοκρατία κι αυτής της Κυβέρνησης κατηγορώντας το αγροτικό κίνημα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει για την επιβίωση του είναι φανερή. Πρέπει ο αγρότης να σηκωθεί από τον καναπέ του και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα.
Τα ψέματα της Κυβέρνησης για κόκκινα και μπλε τρακτέρ ανήκουν στο παρελθόν. Όλοι μαζί ενωμένοι να βγούμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου Αλέκος Λαχανάς ανέφερε: «Καλούμε τον κ. Βορίδη να επανέλθει στην κανονικότητα και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν στους αγρότες. Ας πάψει να συμπεριφέρεται σαν Δον Κιχώτης».
Οι πρώτες κινήσεις
Έχει παρθεί η απόφαση οι αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το προσεχές Σαββατοκύριακο, στέλνοντας μ’ αυτό το τρόπο το μήνυμα ότι τα προβλήματα είναι οξυμένα πιέζοντας την Κυβέρνηση να τους ακούσει.
Ενώ τέλος, αγροτική κινητοποίηση θα υπάρξει και στην Agrotica που θα ξεκινήσει στη 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο της ΔΕΘ από την Εγνατία.

tinealarissa.gr