Στο μπλόκο της Νίκαιας εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει με τα αγροτικά μηχανήματά τους την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, για τρίτη ημέρα. Σήμερα κατέφθασε στο μπλόκο άλλο ένα κομβόι αγροτών από χωριά του νομού Λάρισας, ενώ, σύμφωνα με την επιτροπή του μπλόκου, αναμένονται στη Νίκαια και άλλοι αγρότες.
Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά από σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς της Λάρισας στο μπλόκο, ώστε οι αγρότες να προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων του αγροτικού κινήματος, αλλά και να ζητήσουν τη στήριξη στον αγώνα τους.
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει σύσκεψη αγροτών, για να συζητηθεί η πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας.

Πηγή: ΑΜΠΕ