Πορεία αγροτών για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Πορεία με τα τρακτέρ τους από τον Τύρναβο προς την Λάρισα με κατάληξη το διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι παγετόπληκτοι αγρότες από τον Τύρναβο, στο πλαίσιο αγροτικού συλλαλητηρίου που συνδιοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου με κύριο αίτημα τις αποζημιώσεις από τον παγετό της περασμένης Ανοιξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Γ. Λαδόπουλο και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Β. Πινακά, στους οποίους και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης περιελάμβαναν μεταξύ άλλων:

- Aμεση λύση στην κατάφωρη αδικία, η οποία δεν έχει προηγούμενο, για τις υπερπρώιμες ποικιλίες (big bang, early may crest, carioca), οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρώιμες όπως γινόταν κάθε χρόνο, τις οποίες σήμερα πετάνε απ’ έξω και θα πληρωθούν φέτος με τα μισά χρήματα (από 0,68 σε 0,32).

- Άμεση καταβολή του 40% των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής μας, απαιτούμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης να καταβληθεί το 100% των αποζημιώσεων για τον παγετό.

- Αποκατάσταση των αδικιών για την μη καταβολή της προκαταβολής του 40% σε καλλιεργητές τις ευρύτερης περιοχής μας.

- Άμεση ένταξη όλων αιτούντων της περιοχής μας στα προγράμματα αναμπέλωσης.

- Να δοθούν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοποτοποιούς.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

- Μείωση του αγροκτηνοτροφικού ρεύματος στο 50%

- Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

ertnews.gr

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.