Με αίτημα αιχμής το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τελικά θα καθίσουν στο τραπέζι των συζήτησεων οι αγρότες των μπλόκων και κυβερνητικό κλιμάκιο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, Οικονομικών κ. Χρήστους Σταϊκούρα και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το πρωί στην Αθήνα, στο ΥπΑΑΤ.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα θέσειν στο τραπέζι των συζητήσεων τα αιτήματα για:
Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

(in.gr)