Προς το τέλος της βαίνει η συγκομιδή της βιομηχανικής τομάτας, που φέτος καλλιεργητικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον καιρό.
Με βάση όσα προκύπτουν από τις βασικές παραγωγικές ζώνες, οι παραγωγοί είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι, αφού δεν αντιμετώπισαν -παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις- προβλήματα από τον καιρό.
Η εφετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά κρίσιμη για τη μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια, είχαν υποστεί σημαντικά πλήγματα στο εισόδημά τους, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών (βροχές, χαλαζοπτώσεις κ.λπ.).
Καλή χρονιά χαρακτηρίζει την εφετινή για τη βιομηχανική τομάτα στην Λάρισα και ειδικότερα όσον αφορά στην ομάδα του Συνεταιρισμού ο κ. Αχιλλέας Μαγαλιός, γεωπόνος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο μεμονωμένα ήταν τα προβλήματα από άκαιρες - έντονες βροχοπτώσεις ή χαλάζι, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις ανάλογα και τα χωράφια να κυμαίνονται από 9 έως 14 τόνους το στρέμμα, με μια αναμενόμενη στρεμματική όταν κλείσει η συγκομιδή που τώρα έχει ολοκληρωθεί στα 2/3 της, τους 10 τόνους.
Σημειωτέον ότι κατά τις παραλαβές του προϊόντος επικράτησε ένας κάποιος συνωστισμός παραγωγών, αφού το μεγαλύτερο μέρος της εφετινής τομάτας συνέπεσε χρονικά να συγκομιστεί στο ίδιο χρονικό σημείο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

agrotypos.gr