Στην αντεπίθεση περνούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, με αφορμή τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αδυναμία της Κυβέρνησης να τα επιλύσει, καθώς στο κάλεσμα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου για συζήτηση, χθες στη θέση «Βρύση» Τυρνάβου, ανταποκρίθηκαν πάνω από 55 εκπρόσωποι Αγροκτηνοτροφικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της χώρας.
Στην τετράωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν όλα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας επί τάπητος, κατατέθηκαν πολλές προτάσεις, τις οποίες μια ολιγομελής επιτροπή θα επιχειρήσει να καταγράψει – μεταφέρει στο πλαίσιο ενός υπομνήματος, το οποίο θα αποσταλεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα και φυσικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη της χθεσινής πανελλήνιας συνάντησης, πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Αργύρη Μπαϊρακτάρη «το κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε την πανελλαδική συνάντηση ήταν οι μεγάλες αυξήσεις που σημειώνονται στις τιμές των ζωοτροφών, οι οποίες εξανεμίζουν το όποιο κέρδος αποκομίζουμε από τις καλές τιμές στο γάλα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, ζητάμε οικονομική ενίσχυση μέσω de minimis».
(*) φωτογραφία από agronews.gr
Γ. Ρούστας Ελευθερία