Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα  Απ. Μπίλλη, τον Διευθυντή της Διεύθηνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας  Παν. Καλφούντζο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος  Φυτοπροστασίας Δρ. Δημ. Σταυρίδη, επισκέφθηκε σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ  Σπ. Σπυρόπουλο, τους Δημάρχους Τεμπών Γ. Μανώλη και Τυρνάβου  Ι. Κόκουρα, αντιδημάρχους, προέδρους Συνεταιρισμών καθώς και παραγωγούς περιοχές της Π.Ε. Λάρισας με σκοπό τη διαπίστωση των ζημιών σε καλλιέργειες, μετά τους πρόσφατους επαναλαμβανόμενους παγετούς.

Από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν ζημιές σε δενδρώδεις κυρίως καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, νεκταρινιάς, ροδακινιάς και ειδικότερα σε ποικιλίες των παραπάνω ειδών, που ανθίζουν πρώιμα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ζημιές βρίσκονται σε εξέλιξη και το τελικό μέγεθος και έκταση τους  μπορούν να εκτιμηθούν ασφαλέστερα το προσεχές διάστημα. 

Η Περιφέρεια με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών.