Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αγροτική κινητοποίηση στα Φάρσαλα.
Σε ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων τονίζεται ότι «η προσπάθεια απέτυχε», ανανεώνοντας το ραντεβού στο συλλαλητήριο της Agrotica.
Aναλυτικά η ανακοίνωση:
“Οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και τα μέλη του, εδώ και 1,5 μήνα γυρνώντας από χωριό σε χωριό και κάνοντας συνεχείς συσκέψεις ενημέρωναν τον κόσμο για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και τις προθέσεις των κυβερνώντων, απέναντι σ’ αυτά.
Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου Πανθεσσαλικού μπλόκου στην Νίκαια με συμμετοχή και των Φαρσαλινών αγροτών.
Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή απέτυχε και οι λόγοι είναι πολλοί.
•    Η θέληση κάποιων αγροτών να δώσουν πίστωση χρόνου στην νέα κυβέρνηση.
•    Οι προσπάθειες κάποιων κυβερνητικών μηχανισμών να ασκήσουν πολύμορφες πιέσεις σε Φαρσαλινούς αγρότες και να δημιουργήσουν ένα αφήγημα περί αριστερών κινητοποιήσεων.
•    Οι ίδιοι οι αγροτικοί σύλλογοι και τα μέλη τους θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, να ενημερώνουν πιο συχνά τους αγρότες και να “πιάνουν” τον παλμό της επαρχίας.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες και στα χωριά μας με σκοπό την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.
Ότι κερδίσαμε τόσα χρόνια το κερδίσαμε στα μπλόκα και με τα τρακτέρ στην Εθνική οδό. Αυτή είναι η δύναμη μας, αρκεί να το πιστέψουμε.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους αγρότες για το Σάββατο 1 του Φλεβάρη και ώρα 12:00 στο Συλλαλητήριο της AGROTICA”.
(*) Στο μεταξύ απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στον Τύρναβο.

(**) φωτογραφία αρχείου