Η σπορά γίνεται Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο ακολουθούν δυο κοπές.
Η συγκομιδή γίνεται μηχανικά, αλλά μετά οι αγρότες και εργάτες φτιάχνουν ματσάκια το μαϊντανό, για να διοχετευθεί μέσω κυρίως χονδρεμπόρων στις κεντρικές αγορές, είτε από τους ίδιους τους αγρότες σε λαϊκές αγορές.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Θανάσης Κούντριας, γεωπόνος και μέτοχος της Αγρομηχανικής Βόλου, το κόστος παραγωγής υπολογίζεται γύρω στα 60-70 ευρώ το στρέμμα, ωστόσο το κακό είναι ότι εμείς ως γεωπόνοι μαζί με τους παραγωγούς παλεύουμε για την φυτοπροστασία του προϊόντος με τα λίγα εγκεκριμένα σκευάσματα που υπάρχουν στην χώρα μας.
Οι μεγαλύτερες εκτάσεις με μαϊντανό εντοπίζονται σε περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας, όπως η Μαγνησία αλλά και η Λάρισα, όπου όπως μας εξήγησε ο κ. Κούντριας, υπάρχουν και αγρότες με εκμεταλλεύσεις των 200 στρεμμάτων με μαϊντανό.
Ο παραγωγός πουλάει σήμερα το ματσάκι μαϊντανού γύρω στα 25 λεπτά, ενώ ο καταναλωτής τα αγοράζει από λαϊκές και λιανική ακόμα και 60 λεπτά ανά ματσάκι.

agrotypos.gr