Συνολικά 51 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 96 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στα σημεία παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κυρίως σε Ρόδο και βορειοανατολική Αχαΐα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας, όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική, εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για αύριο σε 6 περιφέρειες της Ελλάδας

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ