Ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους σε διαφορετικούς πυροβολισμούς στο Λούιστον του Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 50 σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μπόουλινγκ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Πολιτείας του Μέιν είπε ότι ο ένοπλος ύποπτος πιστεύεται ότι βρίσκεται στο Λούιστον και συμβούλεψε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να κλειδώσουν τις πόρτες τους και να βρουν καταφύγιο.

Μια φωτογραφία που εξέδωσε η αστυνομία δείχνει έναν λευκό άνδρα με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και ένα οπτικό λέιζερ να εισέρχεται στο κέντρο αναψυχής Sparetime, φορώντας μαύρο στρατιωτικό παντελόνι και καφέ μπλούζα. Το πρόσωπό του φαίνεται καθαρά.

Η γειτονική πόλη Όμπερν έχει επίσης τεθεί σε lockdown.

Αστυνομικές πηγές είπαν στο Fox News ότι οι νεκροί είναι 22, ενώ το CNN έκανε νωρίτερα λόγω για 16 θύματα. Ο απολογισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά τα νοσοκομεία του Μέιν δήλωσαν ότι διακομίσθηκαν αρκετά θύματα.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον πιθανό ύποπτο ως τον Ρόμπερτ Καρντ (Robert Card), 40 ετών. Σύμφωνα με ανάρτηση του αστυνομικού τμήματος του Λούιστον ο δράστης «θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος». Οι αρχές στο Μέιν περιγράφουν τον Καρντ ως πιστοποιημένο εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ. Φέρεται να νοσηλεύτηκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι και αφέθηκε ελεύθερος μετά από παραμονή δύο εβδομάδων.

Οι αρχές εντόπισαν το όχημα που οδηγούσε, ένα λευκό Subaru Outback με μαύρο μπροστινό προφυλακτήρα.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για τη μαζική δολοφονία στο Μείν. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η εφημερίδα Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι, ιδίως για παιδιά, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart. Πρόσθεσε πως υπάρχουν «πολλοί» τραυματίες — και πιθανόν νεκροί.

protothema.gr