Σε 24ωρη κινητοποίηση προχωρούν στις 30 Μαΐου οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ακόμη και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Γενηδούνιας, σε ανάρτησή του στο facebook, καταγγέλλει ότι τα τρένα θα συνεχίζουν να κινούνται σε μονή γραμμή για 130 χιλιόμετρα λόγω έλλειψης κλειδούχου.

«Σήμερα ο ΟΣΕ κάνει “επανεκκίνηση”. Την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης, πριν από λίγο, μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει ΜΟΝΗ γραμμή μεταξύ Λάρισας – Πλατέως. Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου – που εργάζεται – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν δεν ντρέπεται και η ντροπή, ποιος ντρέπεται; Μονή γραμμή Λάρισα – Πλατύ γιατί έγινε ένα “βραχυκύκλωμα“. Μετά τα χυδαία ψέματα τους – και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία -, ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει έκτακτα το ΔΣ του Σωματείου μας. Γιατί για εμάς ουσία δεν είναι η επικοινωνία», συμπληρώνει ο Κώστας Γενηδούνιας.

Ο κ. Γενηδούνιας σε νέα ανάρτησή του αναφέρει, ότι η απάντηση του ΟΣΕ στην «κοροϊδία» ήταν ότι είχαν κλειδούχο, αλλά και… βραχυκύκλωμα σε Ραψάνη και Μαυρονέρι για αυτό ήταν απαραίτητη η μονή γραμμή, ωστόσο το πρόβλημα «αποκαταστάθηκε».

Το ΔΣ των μηχανοδηγών πραγματοποίησε την Δευτέρα (15/5) έκτακτη συνεδρίαση λόγω απουσίας κλειδούχου, με τον κ. Γενηδούνια να τονίζει στην ανάρτησή του ότι «οι επικοινωνίες στην Ειδομένη δεν αποκαταστάθηκαν, τα προβλήματα παραμένουν, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη κινητοποίηση στις 30/5/23. Γιατί ουσία δεν είναι η επικοινωνία. Έχουν το χρόνο να τα λύσουν».

Όπως προσθέτει ο ίδιος, θα γίνει επίσης «καταγγελία στην ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες που δόθηκαν σήμερα από τον ΟΣΕ σε μηχανοδηγο, θα αναζητηθεί Πραγματογνωμονας για τις ταχύτητες των 140 όπου δεν λειτουργούν τηλεδιοίκηση και Φωτοσήματα (τις απορρίπτουμε), τεχνικός ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις. Δράσεις για προγράμματα εργασίας κλπ».

topontiki.gr