Ο Α.Ο. Λαρισαϊκός-Τιτάνες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τους κολυμβητικούς αγώνες «ΑΚΡΙΣΙΑ 2023» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

Οι κολυμβητικοί αγώνες «Ακρίσια 2023» αφορούν προαγωνιστικές κατηγορίες παιδιών, ηλικίας 9-10-11-12 ετών, σε τρεις αγωνιστικές ενότητες: Σάββατο πρωί 10:00, Σάββατο απόγευμα 17:00 και Κυριακή πρωί 10:00.

Συμμετέχουν 16 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με 520 αθλητές και αθλήτριες. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο προπονητής Νίκος Γέμελος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης με ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των αγώνων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, πρωταγωνίστρια και στα αθλήματα του νερού, σε συνεργασία με τον δραστήριο Α.Ο. Λαρισαϊκός-Τιτάνες συνδιοργανώνει τα «ΑΚΡΙΣΙΑ» 2023. Καλωσορίζουμε τους 520 αθλητές και αθλήτριες ηλικίες 9-12 ετών που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης.

Καλούμε όλες και όλους να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των παιδιών, επιβραβεύοντας τόσο τις αθλήτριες και τους αθλητές όσο και τους ανθρώπους που τους πλαισιώνουν, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση, που αφήνει πίσω της παρακαταθήκη και αποδεικνύει την υπεραξία των σύγχρονων αθλητικών υποδομών που κατασκευάσαμε παντού στη Θεσσαλία.

Όταν αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Λάρισας, χρηματοδοτώντας με 4,5 εκατομμύρια ευρώ αναλάβαμε την ευθύνη όχι μόνο του έργου, αλλά ευθύνη απέναντι στον πολίτη. Σήμερα, όλοι απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα.

Ο αθλητισμός μπαίνει στο DNA των νέων παιδιών που γίνονται πρεσβευτές της πατρίδας μας σε όλη την υφήλιο. Οι αθλητές που μαζί με τις οικογένειες τους, φιλοξενούνται στη Λάρισα δίνουν ανάσα στην τοπική οικονομία και δημιουργούν ρεύμα αθλητικού τουρισμού. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του αθλητισμού και των μεγάλων αθλητικών έργων.

Είναι έργα με αξία για τους πολλούς, έργα που κινούν της Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουν την τοπική οικονομία, μας πάνε όλους μαζί μπροστά. Καλή επιτυχία».

Με το τέλος των αγώνων «Ακρίσια 2023» την Κυριακή το μεσημέρι θα διεξαχθεί Ημερίδα Ορίων Τεχνικής Κολύμβησης από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή 270 αθλητών ηλικίας από 10 ετών και άνω και το απόγευμα στις 19.00 αγώνας play off υδατοσφαίρισης Α2 Ανδρών ΝΟΛ- ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑΣ.