Με φυλάκιση έως δύο χρόνια και την επιβολή χρηματικής ποινής κινδυνεύει μια 33χρονη στον Βόλο, η οποία θα καθίσει στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, επειδή δεν έχει στείλει το εξάχρονο κοριτσάκι της εδώ και ενάμιση χρόνο στο σχολείο…
Η γυναίκα συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι της από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
Η 33χρονη οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και αφέθηκε ελεύθερη. Η δίκη της προσδιορίστηκε να γίνει αύριο Τετάρτη, στο ίδιο Δικαστήριο.
Αφορμή για την προκαταρκτική έρευνα που ανέθεσε η εισαγγελέας ανηλίκων είναι το γεγονός ότι 17 μαθητές σε όλο τον Νομό δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όχι μόνον υπό τον φόβο της πανδημίας, αλλά και για άλλους λόγους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η δίωξη που της ασκήθηκε έχει να κάνει με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/ 1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται με τις αλλαγές από τον Νόμο 4871/2021, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.
Τονίζεται πως το εξάχρονο κορίτσι πέρσι δεν φοίτησε καθόλου στο σχολείο, ενώ και φέτος μέχρι στιγμής παραμένει εκτός εκπαίδευσης με απόφαση της μητέρας της.

e-thessalia.gr