Την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου θα πρέπει να περιμένει ένας 55χρονος Βολιώτης ο οποίος χθες τιμωρήθηκε με βαριά ποινή τριών ετών φυλάκισης μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ την ημέρα για χρέη προς την εφορία.
Ο άνδρας χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καθώς φέρεται να χρωστά στο Δημόσιο ποσό 470.000 ευρώ περίπου που προήλθαν από την ατομική του επιχείρηση.
Ειδικότερα ο 55χρονος χρωστά το παραπάνω ποσό συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και των προσαυξήσεων το διάστημα από το 2015 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Ο επαγγελματίας επισήμανε ότι το ποσό διογκώθηκε λόγω προσαυξήσεων που γίνονται, με αποτέλεσμα να έχει προσφύγει σε διοικητικό Δικαστήριο.
Επειδή όμως οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων καθυστερούν για να εκδοθούν, η Εφορία δεν του κάνει ρύθμιση της οφειλής, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.
Τελικά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά από δύο αναβολές που είχαν δοθεί για την εκδίκαση της υπόθεσης τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ του έδωσε το δικαίωμα για άσκηση έφεσης.
Τονίζεται πως το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει, σε περίπτωση που καταδικαστεί στην ίδια ποινή και σε δεύτερο βαθμό, για να μείνει εκτός φυλακής ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

e-thessalia.gr