«Εισβολή» στο Γηροκομείου Βόλου, που είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος, όπου διαμένει ένας άνεργος με την κόρη του, έγινε σήμερα το μεσημέρι από περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα, ζητώντας να μην του γίνει έξωση, ενώ έμειναν στο χώρο περίπου 10 λεπτά και προειδοποίησαν ότι αν το «αίτημά» τους δεν γίνει αποδεκτό, θα επιστρέψουν ξανά…
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας «μπούκαραν» στις 15.45 το απόγευμα από την κεντρική πύλη του Γηροκομείου στο ίδρυμα για την περίπτωση ενός άνεργου 33χρονών, που μένει με την κόρη του σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ιδρύματος, οφείλει χρήματα και πρόκειται να του γίνει έξωση.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα συναντήθηκαν με τον διευθυντή του ιδρύματος, καθώς ο πρόεδρος Παύλος Πάνος δεν ήταν παρών και του διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει έξωση στον άνεργο.
Οι καταληψίες έμειναν στο ίδρυμα για περίπου 10 λεπτά της ώρας, πήραν τα κινητά τηλέφωνα του προσωπικού, για να μην τους βιντεοσκοπήσουν, οι ίδιοι βιντεοσκόπησαν την «επίσκεψή τους» και μάλιστα προειδοποίησαν φεύγοντας ότι θα επιστρέψουν ξανά «και θα έχουμε άλλα…», αν το ίδρυμα δεν σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια έξωσης του 33χρονου.
«Έχουμε δώσει στοιχεία»
Αναφερόμενος στο θέμα για το οποίο τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν παρέμβαση στο ίδρυμα ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος δήλωσε: «έχουμε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να του εξηγήσω».

magnesianews.gr