Βαριές «καμπάνες» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 50χρονο από νησί των Β. Σποράδων, τον οποίο έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινές συνολικής φυλάκισης 49 μηνών…
Ο 50χρονος ήταν κατηγορούμενος στην πρώτη περίπτωση για όλως ελαφρά κατ’ εξακολούθηση ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση. Για την πρώτη κατηγορία το Δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω μη ύπαρξης σχετικής έγκλησης, ενώ για την απειλή ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το επεισόδιο μεταξύ του 50χρονου και της εν διαστάσει 43χρονης συζύγου του φέρεται να είχε σημειωθεί την 1η Ιουνίου του 2014, με τον κατηγορούμενο να φέρεται να έχει απειλήσει την εν διαστάσει σύζυγό του πιάνοντάς την από τα χέρια.
Ο 50χρονος ωστόσο ήταν κατηγορούμενος χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και σε δεύτερη υπόθεση, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση, με το Δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο και να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 33 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το δεύτερο επεισόδιο μεταξύ του 50χρονου και την εν διαστάσει σήμερα συζύγου του φέρεται να είχε συμβεί την 1η Νοεμβρίου του 2018, στο κατάστημά του στο νησί. Ο 50χρονος, πατέρας τριών παιδιών, φέρεται να είχε επιτεθεί στην 43χρονη και να την είχε χτυπήσει στα χέρια, στην κοιλιά, στο μάτι και στον μηρό, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, όπως αναφέρθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία.
Η μητέρα του κατηγορούμενου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισής του δήλωσε μεταξύ άλλων πως όταν αγχώνεται πίνει και ότι πρώτα τον χαστούκισε η εν διαστάσει σύζυγός του. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η μητέρα της παθούσας, ενώ ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.

e-thessalia.gr