Με μαχαίρι μήκους λάμας 15 εκατοστών συνελήφθη να κυκλοφορεί χθες τα μεσάνυχτα στο Βόλο ένας 48χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Μάλιστα ο 48χρονος φέρεται να είχε εξέλθει από το ψυχιατρείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και να είχε φθάσει στο Βόλο, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο 48χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός σε κεντρική περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Δον Δαλεζίου και Δημ. Γεωργιάδου χθες στις 12 περίπου τα μεσάνυχτα, προκαλώντας πανικό σε όσους παρατηρούσαν το μαχαίρι που έφερε… Οδηγήθηκε πάλι στο ψυχιατρείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και είχε διαφύγει.
Καθημερινά η Γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ασχολείται με αιτήσεις ακούσιας νοσηλείας, για να προσφερθεί ψυχιατρική στήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία. Η αύξηση είναι 25% από πέρυσι, ενώ σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές ξεπερνάει το 30%…
Η οικονομική κρίση φυσικά έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εμφάνιση των ψυχικών νοσημάτων, καθώς πολλοί άνθρωποι τα έκρυβαν μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν και μέρες που η Εισαγγελία δέχεται και τέσσερις και πέντε αιτήσεις ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές…

e-thessalia.gr