Στα «πλοκάμια» μιας λογίστριας από τον Πειραιά, που είναι αγνώστου διαμονής, έπεσε ένας νεαρός Βολιώτης, ο οποίος θέλοντας να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ, απευθύνθηκε στη 49χρονη η οποία όμως του “έφαγε” 1.200 €, και εξαφανίστηκε…
Ο άνδρας προσέφυγε στη δικαιοσύνη και χθες η γυναίκα δικάστηκε ερήμην, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για απάτη. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο 24χρονος θέλοντας να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης νεανικής επιχειρηματικότητας απευθύνθηκε στο γραφείο της 49χρονης, που του υποσχέθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του. Για το λόγο αυτό του ζήτησε αρχικά 220 € για τα παράβολα, και στη συνέχεια ο νεαρός της κατέβαλλε επιπλέον 1.000 € για να προχωρήσει τη διαδικασία.
Ο καιρός περνούσε, ο 24χρονος δεν έβλεπε αποτέλεσμα και έτσι άρχισε να ανησυχεί. Κάλεσε την λογίστρια, η οποία είχε εξαφανιστεί και μετά από λίγες ημέρες του έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, λέγοντας ότι θα του επιστρέψει τα χρήματα.
Τα 1.200 € όμως δεν τα ξαναείδε ,κάνοντας όπως είναι φυσικό καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ στην έρευνα που έγινε ο νεαρός αναγνώρισε το πρόσωπο της 49χρονης σε φωτογραφία σεσημασμένων απατεώνων, αφού η γυναίκα είχε εξαπατήσει και άλλους πολίτες στον Πειραιά, απ’ όπου κατάγεται, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η λογίστρια μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές, και θεωρείται αγνώστου διαμονής.

magnesianews.gr