Ένας γυναικολόγος και μια μαία στο Νοσοκομείο του Βόλου κόλλησαν κορωνοϊό και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών μέσα στην κλινική. Μια ειδικευόμενη γιατρός τέθηκε σε καραντίνα και δύο λεχώνες μαζί με τα νεογέννητα υποβλήθηκαν σε τεστ covid με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. Όλες οι φιλοξενούμενες στην κλινική και όλες όσες επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία έχοντας επαφή με τον γιατρό και τη μαία, ενημερώνονται για να υποβληθούν σε τεστ. Τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου έκλεισαν και θα επαναλειτουργήσουν αύριο Παρασκευή, μετά από απολύμανση. Χθες επίσης έγινε στο Νοσοκομείο του Βόλου εισαγωγή ιδιώτη πνευμονολόγου που κόλλησε κορωνοϊό, ενώ ακόμη ένας γιατρός παραμένει σε καραντίνα σπίτι.
Συνολικά 32 νέα κρούσματα Covid -19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα 6 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 26 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων – τέσσερα σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, τέσσερα στο Κέντρο Υγείας Βόλου, έξι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και δέκα στο Γ.Ν. Βόλου. Επίσης, καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19 στην περιοχή της Σκοπέλου. Εξετάστηκε στο Κ.Υ του νησιού κατόπιν συμπτωμάτων. Στη Λάρισα διαπιστώθηκαν 47 νέα κρούσματα Covid -19, στην Καρδίτσα 62 και στα Τρίκαλα 16.

Πρώτη ημέρα χωρίς θάνατο
Στο μεταξύ τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει σημειωθεί θάνατος από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ήταν η πρώτη ημέρα, μετά τις 19 Οκτωβρίου, που το Νοσοκομείο δεν «μέτρησε» νεκρούς. Το «Αχιλλοπούλειο», ωστόσο, έχει «κλειστές» τις μονάδες αρνητικής πίεσης και τη ΜΕΘ covid, όπου νοσηλεύονται 5 και 8 άτομα αντίστοιχα, ενώ στις τρεις κλινικές νοσηλεύονται άλλα 75 άτομα, με τις διαθέσιμες κλίνες να είναι 110. Οι εισαγωγές μειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο και δόθηκαν εξιτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει χρειασθεί να γίνει ανάπτυξη κλινών covid στην καρδιολογική κλινική.

e-thessalia.gr