Ο "Ουράνιος ποδηλάτης" του Παντελή Σαμπαλιώτη, αναμένεται, από το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου, να αποτελέσει οριστικά το δηλωτικό σήμα του Δήμου Καρδίτσας.

Άλλωστε το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ένα περίπου χρόνο πριν, στις 30 Ιουνίου του 2020, είχε εκφραστεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση και το θέμα πήγε στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών, που είναι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου για να δοθούν εγκρίσεις σε τέτοια θέματα.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση που έγινε στις αρχές του μήνα που διανύουμε, κοινοποιήθηκε στο Δήμο Καρδίτσας και ήταν ομόφωνη υπέρ της χρήσης του «Ουράνιου Ποδηλάτη» ως δηλωτικό του.

Έτσι το θέμα τώρα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστική έγκριση και κατόπιν στην δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει από την κ. Ναταλία Τζέλλου, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net θα επισημάνει, εκτός των άλλων, ότι  λόγω του ότι το έργο του καλλιτέχνη σε πανί με φύλλο χρυσού είναι δύσκολο να απεικονίζεται στην πρωτότυπη μορφή του, και επειδή ο Δήμος μπορεί, σύμφωνα με το συμβόλαιο της δωρεάς να χρησιμοποιεί αντίγραφα του πρωτότυπου έργου, ως έμβλημα του Δήμου θα χρησιμοποιηθεί το μοντελοποιημένο σχηματικό αντίγραφο με μαύρο περίγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ήδη στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το εσωτερικό του εμβλήματος θα είναι άχρωμο ή λευκό, αλλά ανάλογα με την περίπτωση που θα προσιδιάζει στη συγκεκριμένη κάθε φορά χρήση του, μπορεί να λαμβάνει οποιοδήποτε χρώμα.

Π.Κ. karditsaLive.Net