Από τη φαντασμαγορική πύλη που συνάδει με τον παραμυθένιο χαρακτήρα του Χριστουγεννιάτικου πάρκου της Καρδίτσας, ξεκίνησε το χτίσιμο της φετινής Παυσιλυπούπολης.
Από τις 8 περίπου το πρωί της Τρίτης συνεργεία του Δήμου αποτελούμενα τόσο από εργαζομένους, όσο και από εθελοντές, άρχισαν να μεταφέρουν τα υλικά από το χώρο του πρώην 1ου Λυκείου, που είναι και το εργοτάξιο κατασκευών, στο Παυσίλυπο και μία ώρα αργότερα άρχισε το στήσιμο της Κεντρικής Πύλης που είναι και από τα δυσκολότερα, στην διαχείριση των υλικών και από πλευράς στησίματος, κομμάτια.
Μέχρι το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πύλη και τοποθετήθηκαν και οι θύρες, ενώ παράλληλα άρχισαν και συνεχίζονται εργασίες για να στηθούν τα σπίτια των νεραϊδών, βασικό στοιχείο τους φετινού θεματικού πάρκου, τα οποία κατασκευάζει ο Δήμος. Οι συγκεκριμένοι χώροι, μεγαλύτεροι σε έκταση από άλλες φορές, αναμένεται να αποτελέσουν και ένα είδος επίκεντρου του πάρκου.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτά θα είναι έτοιμα σήμερα ή το αργότερο αύριο, οπότε και θα προχωρήσουν οι εργασίες με τα υπόλοιπα τμήματα της Παυσιλυπούπολης, για να δημιουργηθεί η βασική εορταστική σκηνή που άπαντες στο Δήμο φιλοδοξούν αν είναι φέτος καλύτερη και θελκτικότερη από κάθε άλλη χρονιά.
Εν τω μεταξύ, αφίχθησαν και τα κλασσικά ξύλινα σπιτάκια που όλα τα χρόνια στήνονται και φιλοξενούν δραστηριότητες και θέματα. Πιθανόν και σήμερα να ξεκινήσει η κατασκευή τους για να μπορέσει να προχωρήσει η διακόσμηση που θα τα φέρει στην τελική τους μορφή και να τα ενσωματώσει στο φετινό θέμα που είναι το παραμύθι.
Το θέμα είναι ότι με το ξεκίνημα των εργασιών μπαίνουμε και στην τελική ευθεία για τις φετινές εορταστικός εκδηλώσεις καθώς ο χρόνος έχει ήδη να μετρά αντίστροφα για της 4η Δεκεμβρίου, ημέρα που η Παυσιλυπούπολη θα ανοίξει τις πύλες της και ταυτόχρονα η Καρδίτσα θα γιορτάσει για τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ.

karsitsalive.net