«Lockdown» για δύο εβδομάδες στα σχολεία, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου, παράταση της αυστηρής καραντίνας για Αττική και τις άλλες περιοχες που βρίσκονται σε συνθήκες σκληρού «απαγορευτικού», εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγο και αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ 8 ακόμη περιοχές πέρασαν στο «βαθύ κόκκινο» μέχρι τις 22 Μαρτίου. Πρόκειται για τις Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου,και τους δήμους Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και  Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».».Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όλα τα απαγορευτικά μέτρα παραμένουν όπως ισχύουν και καθημερινα.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα εξακολουθήσουην να μην επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι.. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο.
Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανασκοίνωσε την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου. Όπως είπε, τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.
Τέλος για το λιανεμπόριο, όπως είπε, οι ειδικοί διάκεινται θετικά στο άνοιγμά του, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

naftemporiki.gr