«Όχι» είπε ομόφωνα ο Άρειος Πάγος στο αίτημα των ιρανικών δικαστικών αρχών για έκδοση της Σαραρέ Καντεμί, η οποία, όπως ισχυρίζεται, είχε υποστεί άγρια κακοποίηση από τον σύζυγό της.
Μόλις άκουσε την απόφαση των δικαστών, η Ιρανή έκλαιγε με λυγμούς ψελλίζοντας «σας ευχαριστώ».
Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έκριναν ότι, εάν εκδοθεί στη χώρα της, κινδυνεύει να κακοποιηθεί. Έτσι, διέταξαν διέταξαν την αποφυλάκισή της, εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.
Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.
Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών,  η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας, ζήτησε την προστασία των Ελλήνων δικαστών: «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου,  ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα εννέα της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου. Κάποια στιγμή μου είχε σπάσει το χέρι. Δύο φορές που τον κατήγγειλα στην ιρανική Δικαιοσύνη, δεν έγινε τίποτα» ανέφερε.
Όπως είπε η 37χρονη, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.
«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία. Στο Ιράν είχα αντικαθεστωτική δράση, βιντεοσκοπούσα διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνα σε ξένα κανάλια. Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου» είπε η Σαραρέ Καντεμί.

naftemporiki.gr