Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη η Εθνική ομάδα πέτυχε αυτό που ήθελε στο Κισινάου, νίκησε με 2-0 την Μολδαβία και περιμένει, πλέον, την Σλοβενία την προσεχή Τετάρτη (18/11) στη Ριζούπολη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πάρει την πρωτιά του 3ου ομίλου της League C και ταυτόχρονα την άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία του Nations League.
Οι Σλοβένοι από την πλευρά τους με πέναλτι του Ίλισιτς στο 94΄ νίκησαν 2-1 στη Λιουμπλιάνα το Κόσοβο και παραμένουν στο +2, οπότε η νίκη της «γαλανόλευκης» στην τελευταία αγωνιστική (6η) των ομίλων είναι μονόδρομος.
Το ματς ξεκίνησε με την εθνική να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, όταν ο Φορτούνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο.
Από κει και πέρα οι διεθνείς δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο, τη λύση έδωσε ο Κώστας Φορτούνης.
Στο 32ο λεπτό ο άσος του Ολυμπιακού βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», που έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ναμάσκο (1-0).
Το 2-0 δεν άργησε να έρθει για το ελληνικό συγκρότημα. Αυτή την φορά ο Φορτούνης ήταν ο δημιουργός στο 41΄ κι από δική του ασίστ ο Μπακασέτας με σουτ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το δεύτερο γκολ της Εθνικής.
Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το... καβούκι τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, ενώ αντίθετα η Ελλάδα απείλησε ξανά με τον Φορτούνη στο 55΄, αλλά αυτή την φορά δεν έπιασε καλά το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση.
Η μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας ήρθε στο 80΄, όταν από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τουρτσάν που αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, αλλά πήγε να τον περάσει και έχασε την ευκαιρία.

naftemporiki.gr