Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στη Μασσαλία, χάνοντας ένα «δικό» του παιχνίδι (1-2) απέναντι στη Μαρσέιγ από δύο πέναλτι των παικτών του κι έβαλε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνέχειά του, καθώς οι Γάλλοι τον έφτασαν στην τρίτη θέση.
Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων (3ος), η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχασε οριστικά κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση και θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την τελευταία αγωνιστική την Πόρτο στο Φάληρο, προκειμένου να είναι σίγουρα τρίτος και να συνεχίσει στο Europa League.
Η Μαρσέιγ, που ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς, πέτυχαν την πρώτη φετινή νίκη αλλά και τα πρώτα τέρματά τους στην Ευρώπη, διακόπτοντας το σερί των 13 ηττών στη διοργάνωση.
Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρεθεί μια φάση στο 29ο λεπτό, με τον Ρονζιέ να σουτάρει από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.
Στο 33΄ οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν αντεπίθεση, ο Φορτούνης βρήκε τον Βρουσάι, εκείνος τον Καμαρά που με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του, στην 99η εμφάνισή του στα ερυθρόλευκα.
Το μομέντουμ ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες τα γκρέμισαν όλα. Στο 52΄ ο Σισέ πήγε άτσαλα στον Τοβέν, ο διαιτητής έδειξε αρχικά συνέχεια αλλά μετά από εξέταση στο VAR καταλόγισε πέναλτι, που εκτέλεσε ο Παγέ στο 55΄ ισοφαρίζοντας.
Κάτι ανάλογο έγινε στο 73΄, όταν ο Ραφίνια βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ύστερα από νέα εξέταση της φάσης στο  VAR καταλογίστηκε νέο πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Παγέ για το 2-1 στο 75΄, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

naftemporiki.gr