Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «16» του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 4-2 επί της Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «32» της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη της ολλανδικής άμυνας, ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και παρότι ισοφαρίστηκαν δύο φορές βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν άλλα δύο γκολ και να έχουν, πλέον, το «πάνω χέρι» ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης (25/02) στο «Φίλιπς Στάντιον». 

Το ματς ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες για τον Ολυμπιακό, καθώς στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των Ολλανδών, στο 9ο λεπτό, άνοιξε το σκορ με την καταπληκτική κεφαλιά του Ανδρέα Μπουχαλάκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος της ελληνικής ομάδας στη συνέχεια. Στο 14΄ ο Ζάχαβι επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπασταθόπουλου κι άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Σα που αιφνιδιάστηκε. Με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-1...

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν διάθεση, αλλά να μην δημιουργούν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. 

Στο 30΄ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ, με τον Λαλά να πλασάρει πάνω στον Εμβογκό, μετά την ασίστ του Βαλμπουενά, ωστόσο, 7 λεπτά αργότερα, ο συμπατριώτης του Γάλλου αμυντικού, Γιαν Εμβιλά με εξαιρετικό βολέ έξω από την περιοχή έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (2-1).

Όπως συνέβη, όμως, και μετά το τέρμα του Μπουχαλάκη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα για πολλή ώρα, μιας και στο 39΄ και πάλι ο Ζάχαβι με κεφαλιά νίκησε τον Σα κι έκανε το 2-2.

Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους, στο 42΄ και 45΄ με τους Ζάχαβι και Γκέτσε να μην μπορούν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις.

Κι ενώ ο διαιτητής έδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, στο δεύτερο από αυτά, ο Ελ Αραμπί «έκλεψε» τη μπάλα από τον Τέζε χωρίς φάουλ, πέρασε και τον Εμβογκό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» το 3-2, σκορ με το οποίο μπήκαν οι ομάδες στ΄ αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στο δεύτερο μέρος στους Ολλανδούς και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Στάθηκε τυχερός στο 48΄ με το δοκάρι του Ζάχαβι με το απευθείας φάουλ του Ισραηλινού, ενώ δύο λεπτά μετά και πάλι ο Ζάχαβι δεν μπόρσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Με σωστή προσέγγιση στο ματς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κράτησαν μακριά από την εστία του Σα τους παίκτες της Αϊντχόφεν, οι οποίοι δεν έβρισκαν διαδρόμους για να μπουν στην περιοχή των «ερυθρόλευκων». 

ΟΙ αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, μάλιστα, έφεραν και τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Από το γύρισμα του Φορτούνη στο 83΄ και το λάθος του Μαξ, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, ο οποίος με άψογο σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στη γωνία του Εμβογκό για το τελικό 4-2. 

naftemporiki.gr