Ένας Άρης από «ατσάλι» πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-2) στον Βόλο. Σε ένα παιχνίδι – «ροντέο», που διακόπηκε για μια ώρα , περίπου, καθώς μετά από την χρήση χημικών, η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στο γήπεδο, με τον Μπερτόλιο να δέχεται επίθεση και στη συνέχεια να απαντάει και τον Καραντώνη να αποβάλει εκτός από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και δυο παίκτες του Βόλου, τους Γκρίλο και Μπαριέντο.
Παρά την διακοπή, η ομάδα του Μάντζιου κατάφερε να μην χάσει τον ρυθμό και τη συγκέντρωση της και πήρε μια σπουδαία νίκη, που εκτός από τη βαθμολογική ώθηση, θα της δώσει και ηρεμία για να δουλέψει απερίσπαστη στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Εντιαγέ στο 35΄και ο Γκαρσία στο 46΄σημείωσαν τα δυο γκολ για τον Άρη, ενώ ο Όρος μείωσε στο 49΄για τους γηπεδούχους. Ο Βόλος προσπάθησε, όμως, εμφάνισε και πάλι τις γνωστές αδυναμίες στην ανασταλτική του λειτουργία.
Έκπληξη με Γκάμα
Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Γκάμα και να ξεκινήσει στη θέση του, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Μανσίνι. Το σύστημα, φυσικά, δεν άλλαξε, καθώς ο προπονητής του Άρη επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, ενώ διατήρησε τους Τζέγκο και Εντιαγέ στα χαφ. Με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και με σύστημα 4-3-3, παρατάχτηκε ο Βόλος.
Συγκεκριμένα, ο Φερνάντες πήρε θέση στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Όρος στα χαφ, ενώ ο Φεράρι, που εξέτισε τη μια αγωνιστική της ποινής του, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν κάθισε στον πάγκο ο προπονητής των γηπεδούχων, Γκιγιέρμο Αμπουσκάλ- αλλά ο συνεργάτης του, Κώστας Μπράτσος- καθώς ήταν τιμωρημένος.
Ξεκίνημα με ευκαιρία
Οι δυο ομάδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδειξαν τη διάθεση τους να παίξουν επιθετικά. Στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Φαν Βέερτ βγήκε στη πλάτη της άμυνας του Άρη, πέρασε και τον Κουέστα και πλάσαρε, όμως, ο Φαμπιάνο πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας της ομάδας του. Ο Άρης «απάντησε» με κατοχή της μπάλας στα επόμενα λεπτά και δυο σουτ του Εντιαγέ έξω από την μεγάλη περιοχή, τα οποία, όμως, δεν βρήκαν στόχο.
Διακοπή στο 12΄
Ο διαιτητής Καραντώνης διέκοψε το παιχνίδι στο 12ο λεπτό το παιχνίδι, καθώς από δακρυγόνα που έπεσαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, ενώ είχε συζητήσεις και με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Την ίδια ώρα δημιουργήθηκε ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε παίκτες των δυο ομάδων, με τον Μπερτόλιο να δέχεται επίθεση και στη συνέχεια να απαντάει.
Οι παίκτες των δύο ομάδων και ο διαιτητής Καραντώνης και οι βοηθοί του πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ οι οπαδοί του Άρη μεταφέρθηκαν από τα επίσημα στο πέταλο του Πανθεσσαλικού και τα πνεύματα ηρέμησαν. Ο διαιτητής Καραντώνης μίλησε με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας και στη συνέχεια με τους αρχηγούς των δύο ομάδων. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά από μια ώρα, περίπου και ενώ δόθηκε χρονικό περιθώριο πέντε λεπτών στους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν μια μίνι – προθέρμανση.
Απέβαλε 3 παίκτες ο Καραντώνης
Πριν ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι ο Καραντώνης εξέτασε στο VAR τα όσα έγιναν στην ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και στη συνέχεια απέβαλε τον Μπερτόλιο από τον Άρη και τους Γκρίλο και Μπαριέντος (αναπληρωματικός) από τον Βόλο, αφήνοντας τους δυο αντιπάλους με 10 παίκτες.
Απείλησε ο Μανσίνι, δοκάρι ο Βόλος
Ο Άρης ήταν αυτός που δημιούργησε κα έχασε τη πρώτη καλή στιγμή μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης. Μετά από πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκαρσία και Σούντγκρεν, ο τελευταίος από δεξιά γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Μανσίνι, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.
Ο Άρης ήταν ανώτερος και στο 32΄έχασε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και πάλι με τον Μανσίνι, που έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Ρίνερ και απομακρύνθηκε. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από πάσα του Φεράρι, ο Φαν Βέερτ μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κουέστα, όμως, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ισπανού και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Άρη.
Γκόλ ο Εντιαγέ (0-1)
Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, με ένα πολύ όμορφο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση από τον Εντιαγέ. Ο Σενγαλέζος μέσος άλλαξε υποδειγματικά την μπάλα με τον Γκαρσία, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κότνικ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 42΄ ο Κουέστα πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σώζοντας την εστία του σε μακρινό σουτ του Ρομέρο. Στον Βόλο άνηκε η τελευταία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις -11 λεπτά κράτησε ο Καραντώνης- του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Όρος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
«Ροντέο» με δυο γκολ σε ένα τρίλεπτο (1-2)
Απίστευτα πράγματα έγιναν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο Πανθεσσαλικό. Στο 46΄ο Ματέο Γκαρσία κινήθηκε πανέξυπνα, έκλεψε τη μπάλα από τον Ρίνερ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κότνικ, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Βόλος μείωσε το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Φερνάντες ο Όρος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μείωσε σε 1-2, βάζοντας και πάλι τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του και στο 64ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σάσα και Ιτούρμπε στη θέση των Τζέγκο και Μανσίνι.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, ο Καμαρά με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη και στο 85΄, όταν ο Σάσα σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο Άρης πήρε μια σπουδαία νίκη.
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Ρινέρ(81′ Τερεζίου), Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Νίνης(54′ Ρεγκατέν, 65′ Βοϊτκόφσκι), Ορόζ(81′ Σοάρες), Φερνάντες, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο
ΑΡΗΣ(Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο(64′ Ιτούρμπε), Εντιαγέ, Μαντσίνι(64′ Σάσα), Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία(76′ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά(90+2′ Σάκιτς)

(in.gr)