Η πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ περνά για τον Ολυμπιακό από το Φάληρο και το «Ξ. Καραϊσκάκης», όπου απόψε (30/7, 21:30) οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Βικόρια Πλζεν, στη ρεβάνς της «Ντουσάν Αρένα».
Πριν από μία εβδομάδα η πειραϊκή ομάδα κατόρθωσε να φύγει με «λευκή» ισοπαλία από τη δύσκολη έδρα μιας δυνατής ομάδας και με παρακαταθήκη αυτό το 0-0, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στην πορεία του, στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA σε διασυλλογικό επίπεδο.
Ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς υποσχέθηκε πως ο Ολυμπιακός θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προκριθεί.
Ο Πορτογάλος προπονητής χαρακτήρισε «τελικό» το παιχνίδι με τους Τσέχους, κάλεσε το φίλαθλο κοινό να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών του και υπογράμμισε ότι συστατικό για την επιτυχία θα είναι η υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
«Πιστεύω ότι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς έχουμε 6-7 παιχνίδια που μπορούν να θεωρηθούν τελικοί. Για εμάς το παιχνίδι είναι υψίστης σημασίας και είναι ένα από αυτά. Το ίδιο συμβαίνει και για τη Βικτόρια… Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μας για την πρόκριση», υπογράμμισε ο Μαρτίνς.
Και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα τα καταφέρνουμε μέσα στον αγώνα. Θα κάνουμε τα πάντα, όμως, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».
Ο Γιασίν Μεριά, που κατέπληξε με τις εμφανίσεις του στο Κόπα Άφρικα (συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης), θα ξεκινήσει βασικός στο πλάι του Σεμέδο.
Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά δεν έχει ξεκουραστεί επαρκώς αυτό το καλοκαίρι, επισήμανε πως «το πιο σημαντικό για όλους μας είναι η πρόκριση. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε με κοινό σκοπό την πρόκριση. Δεν έχει σημασία τι θα προσφέρει ο καθένας από την πλευρά του. Σημασία έχει ότι έχουμε κοινό στόχο την πρόκριση».
Ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζεν, Πάβελ Βρμπα, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει δύσκολη αποστολή, θεωρεί όμως δεδομένο ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πρόκριση.
«Μπορούμε να προκριθούμε. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για τη γηπεδούχο ομάδα να παίζει για το μηδέν πίσω. Το γκολ μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ελπίζω να σκοράρουμε εμείς πρώτοι», είπε.

naftemporiki.gr