
Την ευκαιρία να ζήσουν μια σπάνια σε ένταση και συμβολισμό στιγμή στην ορθόδοξη κοινότητα της Τζίντζα στην Ανατολική Ουγκάντα, είχε το ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μητρόπολης Λαρίσης που συμμετείχε στην ομαδική βάπτιση περίπου εκατό ατόμων.
Μικρά παιδιά, βρέφη, έφηβοι, αλλά και ενήλικες, ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους έλαβαν το ορθόδοξο Βάπτισμα φορώντας τους λευκούς χιτώνες τους, σε ένα σκηνικό έντονα φορτισμένο από ήχους, χρώματα και τοπικά έθιμα.

Το ιεραποστολικό κλιμάκιο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου έλαβε χώρα και η πρώτη επαφή με την τοπική εκκλησιαστική ηγεσία. Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Επίσκοπος Τζίντζα και Ανατολικής Ουγκάντα Σιλβέστρος, ο οποίος και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της επισκοπής, συμπεριλαμβανομένου του νέου επισκοπικού μεγάρου που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Η τελετή κορυφώθηκε με την είσοδο των νεοφώτιστων στον ναό, υπό τους ήχους ψαλμών, ενώ δεν έλειψε και η επικοινωνία με την Ελλάδα αφού ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τοπικό Επίσκοπο, εκφράζοντας τη στήριξή του στο έργο της ιεραποστολής.

Απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους, ο Επίσκοπος Σιλβέστρος τόνισε τη σημασία της πνευματικής καθαρότητας και της δυνατότητας επανόρθωσης μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης, χαρακτηρίζοντας τον λευκό χιτώνα ως σύμβολο αναγέννησης αλλά και υπευθυνότητας.
Στο τέλος της τελετής, μια έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους: μικροί μαθητές από την τοπική κοινότητα παρουσίασαν μια αυτοσχέδια επίδειξη ακροβατικών, ενώ ακολούθησε κοινό γεύμα με προσφορές αναδόχων οικογενειών, κυρίως από τη Λάρισα.

Η παρουσία των Λαρισαίων εθελοντών έτυχε θερμής αναγνώρισης από την κοινότητα, με πολλούς να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους με αυθόρμητο τρόπο.
Το περιστατικό επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνορθόδοξη ιεραποστολή σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου, όπου η ανάγκη για πνευματική, κοινωνική και υλική υποστήριξη παραμένει έντονη.

