Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανακοίνωσε τις ποινές στον μεσίτη και στον κοσμηματοπώλη, στους δύο κύριους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καταδικάστηκαν για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του ακτιβιστή και μετά την αναγνώριση των ελαφρυντικών, τούς επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα ο μεσίτης και σε πέντε χρόνια ο κοσμηματοπώλης. Οι τρεις τακτικοί δικαστες αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οικον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και σύννομο βίο στο μεσίτη.

Ζακ Κωστόπουλος: Απέρριψε τα ελαφρυντικά ο εισαγγελέας

Την απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας. «Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το αποτέλεσμα, αν άνοιγε την πόρτα και δεν τον κρατούσε εγκλωβισμένο μέσα.

«Δεν δικαιολογείται η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που χτύπησε το θύμα, δίνοντας την πιο καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον κοσμηματοπώλη.

Για τον 61χρονο μεσίτη ανέφερε σχετικά «στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ενήργησε ενστικτωδώς. Ο ισχυρισμός ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ευσταθεί».

«Δεν προκλήθηκε από το θύμα. Δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια» κατέληξε ο κ. Κωσταρέλος.

reader.gr