Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς σήμερα Πέμπτη (19/5) το πρωί οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση της οδού Μπλατσούκα, του τρίτου  κατά σειρά δρόμου,- μετά τις οδούς Υψηλάντου και Ιεζεκιήλ- που ασφαλτοστρώνεται στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο οδοποιίας του δήμου Καρδίτσας λόγω της θεομηνίας της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου του 2020», προϋπολογισμού 2.500.000€, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνεργεία του αναδόχου «χτενίζουν» όλο το δρόμο με μηχάνημα ανίχνευσης μετάλων για τον εντοπισμό τυχόν καλυμένων  φρεατίων οργανισμών κοινής ωφέλειας, σημαδεύουν όποια  σημεία φαίνεται να κρύβουν κάτι και ακολουθεί η εκσκαφή και να αποκαλυφθεί το φρεάτιο ή όποιο άλλο μεταλλικό εμπόδιο τυχόν υπάρχει. Από τη διασταύρωση με την οδό Ανδρ. Παπαπανδρέου έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες  απόξεσης της υπάρχουσας ασφάλτου για να ακολουθήσει η στρώση της νέας ασφάλτου σε μήκους περίπου 400 μέτρων.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν οι ανάδοχοι του έργου οι εργασίες για την ώρα προχωρούν χωρίς προβλήματα και αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο να προκαλέσει καθυστέρηση η ασφαλτόστρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο, ίσως και νωρίτερα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Κουμουνδούρου μήκους περίπου 1.250 μέτρων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως έχει ανακοινωθεί έγκαιρα από την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου και για τις ανάγκες του έργου ασφαλτόστρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη επί των οδών:

- Μπλατσούκα, στο τμήμα μεταξύ των οδών Καραϊσκάκη και Τρικάλων

- Κολοκοτρώνη, Γρ. Λαμπράκη και Β. Τζέλλα στο τμήμα μεταξύ των οδών Ιεζεκιήλ και Μπλατσούκα

-  18ης Αυγούστου και Αλλαμανή, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ταλιαδούρου και Μπλατσούκα

Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις κυριότερες οδούς της πόλης, θα διεξάγεται μέσω των πλησιέστερων κάθετων οδών και από τις διασταυρώσεις από τις οποίες επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας

Εννοείται ότι αν οι εργασίες ολοκληρωθούν μέχρι το Σάββατο όπως εκτιμά ο ανάδοχος, θα αποδοθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων όλοι οι παραπάνω δρόμοι.

karditsaLive.Net